Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

”Vesi vanhin voitehista”

Lohjanjärvi toivotti tervetulleeksi vesiliikkujia vauvasta vaariin

Eilen 30.7. järjestettiin Lohjalla Aurlahden vesiliikuntapäivä, joka oli osa viiden EU-maan ulkoilujärjestöjen vesiliikunnan edistämisprojektia #GetWet #Beactive, jonka tavoitteena on tehdä vesiliikunnan eri lajeja tunnetuksi, innostaa uusia ihmisiä vesiliikunnan pariin ja madaltaa kynnystä vesiliikuntaan osallistumiseen. Aurlahden vesiliikuntapäivä oli projektin päätapahtuma Suomessa.

Avarakatseiset projektinvetäjät suunnittelivat mukaan veneilyn ja kalastuksen osana tapahtumapäivää ja TheraFish:lla oli kunnia olla tapahtumajärjestäjänä näiden osalta. Muina lajeina päivässä nähtiin muun muassa erilaisia uintilajeja, SUP-lautailua, melontaa, purjehdusta sekä näyttävää Fly Boardingia.

Millainen päivä siitä sitten kehkeytyikään…

Saadessamme kutsun tapahtuman järjestämiseen, meille oli alusta alkaen tärkeää, että tapahtumapäivänä saataisiin osallisuuden tunnetta ja elämyksiä henkilöille, joille vesiliikunnan, veneilyn ja kalastuksen kokeminen ei ole mahdollisuuksien puolesta ihan jokapäiväistä herkkua. Mainostimme tapahtumapäivää omien sivujemme sekä verkostojemme kautta ja Suomen ladun vapaaehtoiset olivat aktiivisesti mukana osallistujien tiedottamisessa sekä avustamassa tapahtumapäivänä.

Päivän aikana lautalla olikin onkimassa ja veneilemässä tunnin reissuilla varsin kirjava joukko eri-ikäisiä ja eri tavoin liikkuvia ja kommunikoivia iloisia ihmisiä. Niin, ja olihan mukana yksi nelijalkainenkin veneilijä.

Päivän aikana lautalla kävi yhteensä 8 pyörätuolin käyttäjää. Lauttaan mahtuu mukavasti ja turvallisesti kaksi pyörätuolia kerrallaan ja osa pyörätuolin käyttäjistä siirtyivät avustettuna lautan sohvalle, joten pyörätuoli pystyttiin jättämään jossain tapauksessa maihinkin.

Tapahtuman parasta antia olivat iloiset ilmeet, hymyt, riemun kiljahdukset, kannustavat sanat sekä erityisesti innostuminen kalastuksesta. Päivän onkireissuilla bongattiin viisi eri kalalajia: ahven, särki, salakka, pasuri ja lahna! Osa porukasta alkoi jo suunnittelemaan tulevia kalareissuja ja välinehankintoja. Joillekin mukana olleille ulkoilma; lämmin kesäisen tuulen viima ja kevyt veden pärske kasvoille #getwet olivat kokemuksia jotka saattoivat olla koko kesän kohokohta ja suuri irtiotto arjesta.

Olihan joukossa tietenkin myös kokeneita Lohjanjärven kävijöitä jotka kertoivat vuosikymmenten takaisia tarinoita suurista kuhista, vanhoista veneistä ja maisemien muutoksista. Silti monelle oli kiva nähdä pitkästä aikaa ihan vierestä esimerkiksi Hevossaari, Ollisaari, Immoo sekä Liessaaren ja Hiidensalmen sillat. Vanhat tutut maisemat kirvoittivat monia muistoja nuoruudesta ja lapsuudesta.

 

Ilmojen haltijan suosiollisuus tapahtumapäivää kohtaan oli kruunaus. Porukkaa kävi mukavasti ja veneilemään lähtijöitäkin olisi ollut enemmän kuin tämän tapahtuman puitteissa oli nyt mahdollisuus. Tapahtumapäivässä saattoi olla alkua jostain suuremmasta. Tärkeintä olivat kuitenkin hetket joita eilinen tarjosi jokaiselle osallistujille. Olemme kiitollisia jokaisesta hetkestä joita eilinen tarjosi.

Esteitä ylittämässä: Respecta, OPM ja Ursuit
Picture of Kirjoittaja: Mari Elal

Kirjoittaja: Mari Elal

Kalastusopas, kalastukseen hurahtanut nainen, kouluttaja, lähihoitaja, erityisryhmien vesistöohjaaja - Nyt se nappaa semisti!

Esittely Elal-Rannila-project

Tervehdys arvoisat vapamieliset ystävät, Meillä on alkamassa Milla Rannilan kanssa oma ”Elal-Rannila-Project”, joka pitää sisällään hyvän meiningin lisäksi tiukkaa kalastusta ja kalastuskilpailuja. Osa kisoista käydään

Lue lisää »

Eeppinen täsmäreissu

Perjantai 12.10.2018 jää itselleni mieleen kalastuspäivänä, jollaista ei ennen ole koettu, eikä vastaavaa todennäköisesti tulla kokemaankaan. Tällaisen päivän jälkeen tuli ristiriitainen olo. Mitä tänään tapahtui…?

Lue lisää »

Haluaisitko tarjouksen?

Kommentoi