Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Aikamatkailua menneeseen ja paluu tulevaisuuteen

Paksu jää- ja lumikansi Lohjanjärven yllä rauhoittaa. Se on luotettava kutsu pilkkijälle, mutta samalla vahva ilmoitus siitä, että veden liplatus korvissa, välke silmissä, taipuva vapa ja kiristyvä siima saavat vielä odottaa. Se antaa aikaa muistella, fiilistellä ja valmistella….valmistella!? Onko sittenkin jo kiire? Onko kiire saada kaikki valmiiksi…vaihtaa siimat…rasvata kelat…päivittää kalustoa…rynnätä rampista vesille ponttoonit kolisten heti, kun Lohjanjärvi on kuin ”Whisky on the Rocks”…? On, ehkä todellakin on, melkein kiire jo! Vastaus kysymykseen realisoituu, kun alamme muistelemaan viime vuoden ensimmäistä reissua, jonka lyhyellä testireisulla nousi veneeseen suurkuha, josta se ikimuistoinen avovesikausi sitten alkoikin. Kauden alussa kannattaa todellakin olla hereillä ja pistää reissuja varaukseen, koska silloin nimittäin saattaa tapahtua!

Hmmm…vedetäänpä vielä vähän happea, jos aikaa on. Pieni aikamatka vaikka vuosi 2019 onkin jo menossa hyvää vauhtia… Mitäs muuta viime vuonna oikein tapahtuikaan? (Tähän kohtaan sopisi heleä harpun helähdys ja värisevä kuva nykyhetkestä vuoden takaiseen…)

Kautemme alkoi noin vuosi sitten helmikuussa Suomen ensimmäisillä jääkarusellifestivaaleilla, missä Janne Käpylehto sahasi Aurlahteen maailman suurimman, 120-metrisen ja noin 2,6 miljoonaa kiloa painavan jääkarusellin! Ainutlaatuisessa ja aktiviteeteiltaan monipuolisessa tapahtumassa me opastimme erityisesti lapsiperheitä pilkkimisen saloihin testissämme olleen Lowrancen kaikukaluston avustamana. Keli oli rapsakka parisenkymmentä miinus Celsiusta, mutta innokkaita kävijöitä riitti tästäkin huolimatta mukavasti, koko festivaaleilla oli arvioiden mukaan noin 15 000 kävijää. Tänä vuonna karusellia ei Lohjanjärvellä järjestetä, mutta toivomme todella, että jääkarusellifestivaali palaa Lohjan talviohjelmaan tulevaisuudessa entistä vahvemmin!

Kevättalvella 2018 TheraFish palkittiin Lohjan matkailugaalassa vuoden matkailutulokkaana 2017. Rookie of the year! Hymyt olivat leveitä kuin Teemu Selänteellä vuonna -93. Olemme tunnustuksesta edelleen hyvin otettuja ja se antaa meille pontta kasvaa lahjakkaasta tulokkaasta kovaksi konkariksi.

Kesä oli kuuma ja aktiivinen! Kauden kuluessa lautallamme vieraili paljon erilaisia ryhmiä: yrityksiä, perheitä, kaveri-, synttäri-, ja polttariporukoita, vanhus- ja vammaisryhmiä sekä monia muita mahtavia kalastus-, ja veneilyreissaajia suomalaisten lisäksi ympäri maailmaa, kuten Kiinasta, Japanista, USA:sta ja useasta eri Euroopan maasta. Jigikalastus oli kauden suosituin juttu, mutta edellisvuosien tapaan ohjelmistossa oli myös vetouistelua ja ongintaa. Ei voi olla kehumatta mahdollisuuksia, jonka lautan vakaus, ruhtinaallinen tila sekä tasainen pohja mahdollistavat, oli kalastusmuoto mikä tahansa ja kalastaja nuori tai vanha. Myös pyörätuolilla on mukava rullailla ramppia pitkin kyytiin.

Elokuussa järjestimme Jigi-Cupin osakilpailun TheraFish C&R Challengen 2. kertaa Lohjanjärvellä. Osanottajamäärä oli edellisvuotta suurempi ja kilpailu starttasi tuttuun tapaan Cafe Aurlahden yrittäjä Riku Lomanin flyboard-voltilla. Vuonna 2019 Jigi-Cupin osakilpailun järjestäminen jää meidän osaltamme pois kalenterista, mutta kilpailijoilla ei ole huolta, sillä osakilpailu järjestetään tänäkin vuonna Lohjan kalaseuran toimesta.

Syyskuussa otimme osaa Hong Kong Challengeen, joka on Suomen suurin heittokalastuskilpailu. Veneessämme kolmantena jäsenenä oli 17-vuotias innokas opiskelijamme, kova kalamies Jani. Apina putosi selästä heti kisan alussa, kun kisakorttimme täyttyi kisajoukkueista ensimmäisenä, 18 minuutissa! Taktiikka toimi siis jopa yli odotusten ja ehdimme useamman tunnin ajan parantelemaan kalamittoja. Ahven oli jaetusti kisan suurin, 37cm! Sijoituksemme todella kovatasoisessa, Suomen eturivin kilpakalastajia vilisevässä kisassa oli lopulta 12/150, johon täytyi olla todella tyytyväinen!

Niin paljon olisi vuodesta 2018 hienoa muisteltavaa, mutta kääntäkäämme katseet jo meneillään olevaan kauteen 2019, joka tuo tullessaan toivoaksemme yhtä muistettavia seikkailuja kuin viime kaudellakin. Odotamme innolla tulevia reissuja teidän kanssanne!

Tulossa 2019:

  • Jigikalastusillat: Tiukka setti oppaan kyydissä välineineen
  • KKI-hanke: Kalastaen kondikseen
  • Naisten kalastuskurssi: 2 päiväinen kurssi, joki- ja järvikalastus
  • 1-2 päivän kalastusmatka: Opi olosuhteiden muutoksista, kaikutekniikan hyödyntämisestä ja sesongin kalastustekniikoista eri kalalajeilla oppaan johdolla hyvässä porukassa. Saunat ja majoitukset yhteistyökumppaneidemme kautta
  • Lohjanjärviretket: Järventarina – tarinoita veden alaisesta ja sen ympäröivästä elämästä (soveltuu liikuntaesteisille)
  • Erityisryhmien kalastusretket 2,5h: Ongintaa ja järven elämää upeissa puitteissa (soveltuu liikuntaesteisille)

 

Yrityksille:

  • Uistelutasting: Veneilymatka, jolla otetaan lähdöt ravintolasta, päädytään kelluvaan lauttaravintola Kaljaasiin tai Lohja Spa & Resortiin ja otetaan pieni maistiainen Lohjan kesäisestä uistelusta ennen paluuta illan kattaukseen ja saunailtaan
  • Kokouspaketit: Järjestettävissä Kisakalliossa, Lohja Spa & Resort, Lakeside Cafessa sekä Kettukallion elämystilalla
  • TYKY, TYHY, työyhteisön virkistyspäivät sekä Kick off-päivät

Jos Lohjanjärvi ja sen ympäristön tarjoamat mahdollisuudet; nähtävyydet, ravintolat, majoitukset ja aktiviteetit eivät ole tuttuja, niin kerromme niistä mielellämme lisää ja suunnittelemme reissua kanssanne. Varustustamme uusitaan sopivasti ennen kauden aloitusta, joten pääset tutustumaan myös johonkin sellaiseen, jota aiempina vuosina ei ole lautalla ollut. Vuonna 2019 tulee olemaan myös hienoja asioita muun muassa kuntouttavan, terapeuttisen kalastuksen osalta, josta lisää myöhemmin. Tervetuloa!

Jos et vielä ole käynyt kanssamme reissuja, niin ota yhteyttä s-postitse info(at)therafish.fi, Facebookin kautta tai puhelimitse, tai klikkaa itsesi suoraan TheraFishin Whatsapp-ryhmään: https://chat.whatsapp.com/G5kRTVNPCSf1CrZjdup7bY .

Katsotaan hyvissä ajoin sopiva reissu teidän porukallenne.

Avovesikausi on kulman takana,
TheraFish:n kalastusoppaat

Esa ja Mari

Kiitokset vuodesta 2018:

Pelastautumispuvut: Ursuit

Kaikutekniikka: Lowrance

Keulakone: Motorguide

Kalastuskalusto: Okuma

Parasta palvelua ja veneenhuolto: Makko-Muovi

Flyboarding ja päräyttävä meno: Cafe Aurlahti

Visit Lohja, Lohja Spa & Resort, Office Plus, Lohjan kalaseura, Jigi-Cup Prokalastus.

 

Picture of Kirjoittaja: Mari Elal

Kirjoittaja: Mari Elal

Kalastusopas, kalastukseen hurahtanut nainen, kouluttaja, lähihoitaja, erityisryhmien vesistöohjaaja - Nyt se nappaa semisti!

Esittely Elal-Rannila-project

Tervehdys arvoisat vapamieliset ystävät, Meillä on alkamassa Milla Rannilan kanssa oma ”Elal-Rannila-Project”, joka pitää sisällään hyvän meiningin lisäksi tiukkaa kalastusta ja kalastuskilpailuja. Osa kisoista käydään

Lue lisää »

Eeppinen täsmäreissu

Perjantai 12.10.2018 jää itselleni mieleen kalastuspäivänä, jollaista ei ennen ole koettu, eikä vastaavaa todennäköisesti tulla kokemaankaan. Tällaisen päivän jälkeen tuli ristiriitainen olo. Mitä tänään tapahtui…?

Lue lisää »

Haluaisitko tarjouksen?

Kommentoi