Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Esittely Elal-Rannila-project

Tervehdys arvoisat vapamieliset ystävät,

Meillä on alkamassa Milla Rannilan kanssa oma ”Elal-Rannila-Project”, joka pitää sisällään hyvän meiningin lisäksi tiukkaa kalastusta ja kalastuskilpailuja. Osa kisoista käydään meidän TheraFishista tutulla kalastukseen sovelletulla ponttooniveneellä ja osa Millan Pioneer-pulkalla, jota on näppärä liikutella eri vesistöjen välillä.

 

Mari Elal

 

Milla Rannila

Miksi me ollaan me?

Meillä on Millan kanssa toki sama intohimo ja kunnianhimo kalastuksen tiimoilta, mutta ehkä meitä yhdistää myös kokemukset siitä että ollaan oltu ”tasavertaisissa” tiimeissä miesten kanssa, jolloin kaiken kunnian onnistumisista ja epäonnistumisista kerää kilpakumppani. Kisoissa ei ole naisten ja miesten sarjoja erikseen, mikä on meistä loistavaa. Osaaminen ratkaisee. Tällä tiimillä me päästään todella hiomaan ja haastamaan omaa osaamista sekä kehittymään entistä paremmiksi kilpakalastajiksi. Parasta tämän tiimin rakentamisessa on ollut tää yhteinen into ja palo. Pääsee jakamaan fiiliksiä ja purkamaan sitä oikeassa foorumissa – kalastaen.

Kuva: Rannila

Elal

Olen Mari.

Intohimoinen perhokalastaja. Jigikalastaja. Hauenkalastaja. Kalastusopas Lohjanjärvellä.

Totta puhuakseni, jossain vaiheessa jigikalastuksesta katosi palo, ilo. Homma alkoi käymään jokseenkin tylsäksi. En ole koskaan mieltänyt itseäni kilpakalastajaksi. Miksi kisata, kun kalastamisesta löytyy muutenkin adrenaliinia ja liekkiä? Mutta sitten vuonna 2017 parhaimpana hauenkalastussesonkina syntyi poika. Kalaan ei päässyt yhtä usein, mutta silloin kun pääsi – oli saatava se adrenaliiniannos. Mielellään heti ja tehokkaasti. Tähän tarpeeseen vastasi kilpakalastus. Tavoitteet, aikataulut ja itsensä haastaminen kalastamalla sai uutta kaivattua kipinää omaan tekemiseen. Yksi liekkiin puhaltanut päivä käytiin Hong Kong Challengessa. (Lue Lisää)

Elal: Hong Kong Challenge – Ahven 37cm

 

Varasin paikan Lund Predatoriin, tietoa parista ei vielä siinä vaiheessa ollut. (Jos kilpailu ei ole vielä tuttu, niin viimeistään nyt se kannattaa ottaa seurannan alle, mikäli Suomen kovatasoisin kilpakalastus kiinnostaa). Viime vuonna 2018 kisasin Timo Narisen kanssa, loistava tiimi sekin. Jokatapauksessa, Toni Pohjalainen nykäsi hihasta ja sanoi, että tietäisi yhden naiskalastajan, jonka tahtotila on samoissa lukemissa.

Elal: Lund Predator 2018

Kävin tapaamassa Millaa ja loppu on tulevaisuutta, johon te pääsette mukaan. Tulossa on blogeja, kuvia ja YouTube-kanavaa, josta pystyy seuraamaan miten tämä meidän matka tästä keväästä kehittyy kohti kisakesää.

 

Rannila

 

Hei vaan hei,

olen Milla Rannila. Kävin syntymässä Savossa, jonka jälkeen asuin Keski-Suomessa vähän liian pitkään. Välillä kävin Etelä-Ranskassakin viihtymässä ja lopulta muutin pääkaupunkiseudulle.
Kalastusta takana mulla on yli 25 -vuotta. Olen kalastanut aina aktiivivälinein ja vastuullinen kalastus on myös asia, mitä noudatan.

Kalastukseen mut opetti mun pappa, mutta sen jälkeen olen pääasiassa kalastanut yksin. Äiti on kertonut, että Lapin pitkillä venesiirtymillä mun ollessa lapsi, saatoin vain istua veneessä ja uittaa viehettä koko matkan katsoen vieheen uintia, sanomatta sanaakaan. Liekö mä oon sitten yksinkertainen savolainen kuitenkin tai sitten kalastus on tullut verenperintönä. Tai sitten kummatkin.

Homma eteni tutulla kaavalla: Ensin umpparit, sitten avokelat ja nykyään oikeastaan vain hyrräkelat.

Moni on saattanut bongata mut somesta, ( IG @milla_daiwascandinavia ja Facebookin erinäiset kalastusforumit) ja nämä tyypit saattaakin jo tietää, että rakastan jigausta. Ahvenen jigaus pääasiassa on se juttu mulle, mutta toki myös kuhan pohjajigaus. Hauenkalastuksesta pidin pitkän tauon, mutta nyt olen lähtenyt siihenkin uudelleen. Hauenkalastus downsizereillä ja spinnereillä kiinnostaa etenkin.

Lisäksi tykkään kalastaa erilaisia ja hankaliakin kohteita; Joet rannoilta jigaamalla, streetfishingia, pienemmät järvet ja nuhjuiset lammet. Kaikissa näissä on omat haasteensa, esimerkiksi streetfishingissä haasteena on välillä ihmiset, joita ei kai olisi tarkoitus koukuttaa. Iltaisin törmää legendaa heittäviin rantojen miehiin, mutta se vain kuuluu kaupunkikalastukseen.

Milla Rannila

 

Kirjoittelen tänne meidän matkasta Lundiin ja muitakin rapsoja kuluvan kauden aikana. Tulossa on raportteja ja arvioita välineistä, reissuista, fiiliksistä, sekä meiksin uudesta veneestä; Pioner 14 Fishing -mallista. Olen myös suhteellisen tuore meri-kalastaja, joten siitäkin kulmasta tulee varmasti juttuja aika paljonkin.

On mahtavaa päästä supertaitavan kalastajan kanssa toteuttamaan tämmöstä prokkista, eikä sekään haittaa että Mari on hemmetin hyvä tyyppi.

Laita meille viestiä

Kuullaan mielellään teidän fiiliksiä ja kokemuksia, oli se sitten kalastukseen tai kilpakalastukseen liittyvää. Käydään keskusteluja somessa ja livenä! Ollaan kuulolla!

Picture of Kirjoittaja: Mari Elal

Kirjoittaja: Mari Elal

Kalastusopas, kalastukseen hurahtanut nainen, kouluttaja, lähihoitaja, erityisryhmien vesistöohjaaja - Nyt se nappaa semisti!

Esittely Elal-Rannila-project

Tervehdys arvoisat vapamieliset ystävät, Meillä on alkamassa Milla Rannilan kanssa oma ”Elal-Rannila-Project”, joka pitää sisällään hyvän meiningin lisäksi tiukkaa kalastusta ja kalastuskilpailuja. Osa kisoista käydään

Lue lisää »

Eeppinen täsmäreissu

Perjantai 12.10.2018 jää itselleni mieleen kalastuspäivänä, jollaista ei ennen ole koettu, eikä vastaavaa todennäköisesti tulla kokemaankaan. Tällaisen päivän jälkeen tuli ristiriitainen olo. Mitä tänään tapahtui…?

Lue lisää »

Haluaisitko tarjouksen?

Kommentoi