Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Tiedätkö mitä tein viime kesänä?

Vuotta 2018 ollaan eletty jo muutama päivä ja viimeistään nyt on aika pistää Suomi 100 – kausi nippuun muutamalla nostolla ja keskittyä sitten meneillään olevaan.

Alkukaudesta TheraFish kutsuttuna haastatteluihin Suomen suurimman sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestön Tehy- lehteen sekä Aivovammaliiton julkaisemaan Aivoitus –lehteen. Haastattelut toteutettiin Lohjanjärvellä lautallamme. Olemme iloisia siitä että esteetön palvelutarjontamme on noteerattu ja sana leviää mahdollisimman laajalle. Tasavertaisen palvelutarjonnan edistäminen on meille sydämen asia. Luonnossa ja vesillä liikkuminen on oikeus joka kuuluu kaikille ikään, terveydentilaan tai liikkumistapaan katsomatta.

Tehy-lehden haastatteluun TÄSTÄ (s.10-12)

Aivoitus-lehden haastatteluun TÄSTÄ

Vesiliikunnan riemua

Edellisvuoden 2016 tapaan yksi meille mieleenpainuvimmista tapahtumista oli Aurlahden vesiliikuntapäivä heinäkuussa. Olimme jälleen mukana kuljettamassa ja opastamassa erilaisia ryhmiä sekä onkimaan, että veneilemään. Ikähaarukka lautallamme oli tuona päivänä alkaen 2-vuotiaasta taaperosta yli 90-vuotiaaseen veteraaniin. Meille opettavaisin ja mieleenpainuvin oli näkövammaisten lasten perheistä koostuva ryhmä, jossa oli useampi ekakertalainen, mutta fiiliksistä päätellen ei suinkaan vikakertalainen onkimassa. Onnistumisen riemua tuottivat niin ahvenet kuin särkikalatkin. Erityisen mieluisaa monelle oli koskea kalaan ja vapauttaa se omin pikku kätösin. Eipä silti, kyllä kalat kelpasivat myös ruuaksi. Pääsimme mukaan myös ”Pienen pojan elämää”-blogikirjoitukseen. Kaiken kaikkiaan tunne oli tuona päivänä sellainen, että teimme jotakin todella tärkeää!

Suomen kesä oli kylmä ja…

Kalastuksellisesti kesäkausi 2017 jäänee yleisesti muistiin ainakin kylmyydestään. Kesä oli kylmin 20 vuoteen ja kuhankalastukseen sillä näytti olevan kiistaton haasteita lisäävä vaikutus monien, myös meidän kohdallamme. Edellisvuotiset paikoin loistaviakin tuloksia antaneet kalapaikat, ottijigit ja uittotekniikat eivät toimineet, vaan tilalle piti koettaa keksiä jotakin muuta. Esimerkiksi isohkoprofiiliset lapiopyrstöjigit eivät heittojigauksessa näyttäneet useinkaan kelpaavan sitten millään, vaan jigin muodon täytyi olla huomattavan paljon solakampi ja pyrstön vähemmän uiva. Kuha olikin kokonaisuudessaan viime kautena vaikea saalistettava, kuten yritysasiakkaamme blogikirjoituskin todistaa. Asiakasyrityksen henkilökuvat muuten otettiin kyseisenä päivänä lautallamme, joten järviluonnon ja lauttamme soveltuvuus studioksikin on todistettu.

Meillä oli kauden aikana asiakkaita niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Edelliseen kesään verrattuna kalastusreissut nostivat suhteessa suosiotaan veneilyreissuihin nähden.

Kärsivällisyys palkittiin

Jos kuha oli erityisen passiivinen heinäkuussa, niin haukia puolestaan tuli paikoin yllättävistäkin paikoista ja samoilla reissuilla useampia melko pieniltä alueilta.

Myös ahven oli mukavalla syönnillä sekä alkukeväällä pian jäiden lähdön jälkeen, että alkusyksystä syys-lokakuussa. Syövien parvien löytäminen vaati usein sitkeää työtä. Päivän palkinto saattoi lopulta löytyä yhdestä salmesta tai sopivasta montusta kärsivällisen kaiutuksen tuloksena. TheraFish:n toisella kaudella kaiun tulkinta oli niitä asioita joissa edistyttiin siitäkin huolimatta ja että vesillä oloaika jäi kokonaisuudessaan huomattavasti edelliskautta vähäisemmäksi. Tämä tullaan korjaamaan korkojen kera tällä kaudella! Kaiun tulkinta on kehitysteemana myös tulevalla kaudella, jotta saamme Lowrancen huippuhyvästä tekniikasta kaiken mahdollisen hyödyn irti!

 

TheraFish Goes Jigi Cup

Elokuussa TheraFish:lla oli kunnia isännöidä Jigicup-aktiivikalastuskilpailun rantautumista Uudellemaalle ja Lohjanjärvelle. Jigi Cup:iin voit paremmin tutustua TÄÄLTÄ. Järvestimme osakilpailun yhteistyössä Lohjan Kalaseuran kanssa. Kilpailuun starttasi 43 venekuntaa. Kilpailuraportti luettavissa TÄÄLTÄ. Oli mahtavaa olla mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa osakilpailua ja nähdä kuinka suurella sydämellä Jigi Cup:n puuhamiehet vetävät Jigi Cup -karavaania läpi kauden ja kehittävät formaattia kaiken aikaa eteenpäin. Tästä kuullaan vielä! Homma jatkuu myös meidän osaltamme vuonna 2018.

Vuoteen 2018

Tänä vuonna on tulossa kaikkea uutta ja jännittävää. Paikallisesti olemme iloisia siitä, että Lohjalla on hyvä meininki luonto- ja järvimatkailun kehittämisen suhteen! Nyt on sitä kuuluisaa tekemisen meininkiä. Lohja sai vuoden 2021 asuntomessut ja on varmasti kohde joka kiinnostaa esimerkiksi monia pääkaupunkiseudulla asuvia ja työskenteleviä. Lohjassa ja Lohjanjärvessä on kovasti potentiaalia sekä asuinympäristönä, että matkakohteena kansallisesti ja kansainvälisestikin!

Me TheraFish:ssa jatkamme palveluidemme kehittämistä ja pyrimme viemään vesille entistä enemmän heitä, jotka sinne haluavat ja joilla sinne ei itsestään selviä mahdollisuuksia ole! Tähän toivomme aktiivisuutta sellaisilta tahoilta jotka pystyvät saattamaan sanaa palveluistamme sellaisille asiakkaille, jotka eivät ole ns. perinteisten markkinointiväylien tavoitettavissa. Hän voi olla esimerkiksi vaikeasti vammainen tai muistisairas, jolle elämys luonnossa olisi jotain perusarjesta poikkeavaa. Yhdessä ja yhteistyöllä saamme paljon hyvää aikaan!

Esa

 

 

Kirjoittaja: Mari Elal

Kirjoittaja: Mari Elal

Kalastusopas, kalastukseen hurahtanut nainen, kouluttaja, lähihoitaja, erityisryhmien vesistöohjaaja - Nyt se nappaa semisti!

Esittely Elal-Rannila-project

Tervehdys arvoisat vapamieliset ystävät, Meillä on alkamassa Milla Rannilan kanssa oma “Elal-Rannila-Project”, joka pitää sisällään hyvän meiningin lisäksi tiukkaa kalastusta ja kalastuskilpailuja. Osa kisoista käydään

Lue lisää »

Eeppinen täsmäreissu

Perjantai 12.10.2018 jää itselleni mieleen kalastuspäivänä, jollaista ei ennen ole koettu, eikä vastaavaa todennäköisesti tulla kokemaankaan. Tällaisen päivän jälkeen tuli ristiriitainen olo. Mitä tänään tapahtui…?

Lue lisää »

Haluaisitko tarjouksen?

Kommentoi