Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Hooked in Ice Carousel Festival 2018

Pari päivää pilkitettiin Lohjan jääkarusellifestareilla napakassa pakkasessa. Päällimmäisenä pilkkihommista jäivät mieleen lapset. Suurin osa heistä oli pilkillä ensimmäistä kertaa elämässään! Muutamien lasten vanhemmat puolestaan kertoivat kokemuksistaan 70- ja 80-luvuilta, kun isä tai pappa ”pakotti” pilkille. Siellä sitä sitten istuttiin tuntikausia näpit jäässä isän kiskoessa ahventa jäälle. Noh, olihan niitä toki positiivisia ja riemukkaitakin pilkkimuistoja omasta lapsuudesta ja nuoruudesta, sekä tietenkin tarinoita heiltä jotka käyvät aktiivisesti pilkillä edelleen.

Meillä oli jääkarusellifesteillä testissä pari Lowrancen Hook 4 -pilkkikaikua, joita niin lapset kuin aikuisetkin saivat kokeilla ja ihmetellä.

Lasten pilkkiessä nämä samat, ei niin mieluisia pilkkihetkiä muistelleet aikuiset ihmettelivät, että ”miten nuo jaksavat keskittyä…herrajjumala…pakkasta -12…miten ne on noin hiljaa ja paikoillaan?”

Ainakin osa vastauksesta liittynee tuohon pilkkikaiun kiinnostavuuteen. Oikean taajuuden, herkkyyksien ja värilinjojen löytäessä oikeat säädöt näytöltä näkyy esimerkiksi oma viehe, eli pilkki, missä syvyydessä se kulkee, mitä koko vesikerroksesta löytyy ja miten oma käden liike muuttaa näkymää ruudulla. Muutaman kerran lähestyvät kalat ja jopa kalatärpit piirtyivät ruudulle hienosti, vaikka saaliit olivatkin nyt lähinnä pieniä ahvenia ja kiiskejä.

”Sokkona” ilman kaikuakin voi pilkkiä ja se on usein aurinkoisena kevättalvisena päivänä yhtä hauskaa kun kaiun kanssa. Kaiku tuo hommaan kuitenkin kiinnostavia ja kalastusta helpottavia uusia elementtejä. Nykylapset ja nuoret ovat varttuneet yhdessä hirmuisen kiivaan teknologiakehityksen rinnalla, niin hyvässä kuin huonossa, halusimme tai emme. Se tekee tekniikkavempeleiden käytöstä nykynuorille paitsi luontevaa, niin oikeihin asioihin kohdistettuna hyödyllistä, hallittua ja myös hyvinvointia tukevaa.

 

Tapahtumapäivä oli hienoa huomata että pilkkimisessä on potentiaalia! Se yhdisti lapsia ja vanhempia, toi esiin myös niitä vanhoja hyviä muistoja sekä mietteitä nykyhetkeen siitä, että tätähän voisi lähteä ihan perheen kanssa yhdessä harrastamaan. Hankintoja jos ajatellaan, niin pilkkivapasetillä ja muutamalla erilaisella pilkillä sekä jääkairalla pääsee hyvin alkuun. Passelin kaikusetin saa hankittua omaan käyttöön huomattavasti alle videopelikonsolin hinnan. Kaiun käytössä ja konsolipelaamisessahan on lopulta paljon yhteistä. Kalastus on vaan videopelaamista paljon hauskempaa ja terveellisempää! 😉
Millaisia pilkkimuistoja ja kokemuksia teillä on?

Esa, TheraFish

Picture of Kirjoittaja: Mari Elal

Kirjoittaja: Mari Elal

Kalastusopas, kalastukseen hurahtanut nainen, kouluttaja, lähihoitaja, erityisryhmien vesistöohjaaja - Nyt se nappaa semisti!

Esittely Elal-Rannila-project

Tervehdys arvoisat vapamieliset ystävät, Meillä on alkamassa Milla Rannilan kanssa oma ”Elal-Rannila-Project”, joka pitää sisällään hyvän meiningin lisäksi tiukkaa kalastusta ja kalastuskilpailuja. Osa kisoista käydään

Lue lisää »

Eeppinen täsmäreissu

Perjantai 12.10.2018 jää itselleni mieleen kalastuspäivänä, jollaista ei ennen ole koettu, eikä vastaavaa todennäköisesti tulla kokemaankaan. Tällaisen päivän jälkeen tuli ristiriitainen olo. Mitä tänään tapahtui…?

Lue lisää »

Haluaisitko tarjouksen?

Kommentoi